Karkówka grillowana w piwie

Karkówka grillowana w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • piwo

    100 ml
  • miód płynny

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso pokroić na kotlety i rozbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Piwo wymieszać z miodem, roztartym czosnkiem, oliwą, pieprzem, papryką i solą. Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso i odstawić je na kilka godzin. Następnie mięso grillować co jakiś czas skrapiając je marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

05.04.2013 20:21
wyśmienite mięsko

karolina1869

25.11.2012 21:41
pycha

rakow2

04.10.2011 16:09
a co na to karkówka

Iwusia

09.09.2010 21:27
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat