Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z piersi kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat odrobina
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z piersi kurczaka

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie paski (takie jak na faworki), następnie przez środek paseczka robimy przecięcie i zawijamy mięso tak jak faworki. Następnie posypujemy przyprawą do drobiu i odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie faworki mięsne obtaczamy w rozkłóconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się ładnie zrumienią. Podajemy jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna124 18.10.2011 09:12
bardzo fajny pomysł:)
Smakosz6 31.07.2011 19:45
mnaim
Tahitha 16.02.2011 12:28
Super przepis
Angelika10 15.02.2011 00:55
Super wyglądają
ben-ka 12.02.2011 14:52
Jadłam podobne faworki tylko panierka była inna.
kanu83 29.01.2011 09:00
Super
MAŁY 24.01.2011 13:20
fajne
MAŁY 24.01.2011 13:20
fajne
traktorek 15.01.2011 14:38
na przegryzkę jak znalazł
wolochski 14.01.2011 17:26
super
eli82 11.01.2011 10:08
super
Łukasz22
Łukasz22 06.01.2011 13:41
Bardzo dobre już to robiłem i polecam w szczegulnosci zeby gosciom zainponowac
stokrotka 26.12.2010 19:49
super
stokrotka 26.12.2010 19:49
super
MAŁY 20.12.2010 14:39
smacznie
MAŁY 20.12.2010 14:39
smacznie
Justyna70 17.12.2010 20:18
bardzo fajne!
IlonaAlbertos 23.10.2010 01:09
Wyglądają bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak