Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RAFAELLO

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórka kokosowe 30 dag
budyń kokosowy 2 sztuki
krakersy 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: RAFAELLO

Utrzeć masło. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak tylko połowę mleka. Czyli robimy dwa budynie w ilości mleka przeznaczonej na jeden. Gdy będzie zimny dodajemy do masła i ucieramy. Blachę wykładamy krakersami lajkonik (smak tradycyjny słony) dajemy 3/4 masy i 2 warstwę krakersów. Na nie dajemy resztę masy i posypujemy kokosem. Po schłodzeniu w lodówce pycha do jedzenie:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 08.03.2011 14:19
fajne jest Rafaello.
Krzysztof42 28.12.2010 13:55
rafaello z lajkonikiem?
Ela20 06.10.2010 20:39
robię podobnie tylko na biszkopcie :)
łukasz34 04.06.2010 09:16
Pyza ty chyba na prawdę nie masz co robić, tylko się czepiasz wszystkich, każdy choć trochę inteligentny się domyśli że chodzi o opakowanie.
SmacznaPyza 02.06.2010 08:58
rozumiem, że mają być dwa opakowania krakersów a nie dwie sztuki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak