Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 2-3 szt
płatki kukurydziane 1/2 opak
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 szt
jogurt naturalny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi

1. Piersi opłukać i każdą pokroić na mniej więcej trzy cztery części (zależy od wielkości piersi)

2. Maślankę wymieszć z przyprawą do kurczaka do smaku dodać pieprzu i wrzucić tam mięso .Marynować w około 1 g.

3. Płatki kukurydziane rozgnieść ręką i obtaczać w nich piersi . Układać na folię aluminiową albo papier do pieczenia i piec w tem.200 przez 15-20 minut.Przed włożeniem do pieca można troszeczkę polać masmixem ale troszeczkę.

4. Podać z warzywami na patelnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.11.2013 14:13
moje ulubione
Margo1 28.11.2013 14:12
już nie długo będę robić
Justyna Jussstiii 02.10.2011 15:02
niezłe
Anna146 29.07.2011 07:18
nie tylko tytuł przepisu, ale i zdjęcie jakoś mi nie pasuje
jasiek 28.04.2011 18:59
ciekawe
Anna133 18.04.2011 20:21
pychotka
Adamorek 10.04.2011 20:17
dziwne jak na pierogi:P
Monika192 29.03.2011 13:45
mniam :)
madagaskar 23.12.2010 09:41
mniam mniam
Magdalena100 05.05.2010 23:10
Przepraszam pomyliłam się tytuł przepisu to CHRUPIĄCE KOTLECIKI!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak