Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1 łyżka
smietana 18% 0,5 szklanki
masła 2 łyżki
żółtko jajek 1
sól, pieprz
pokrojony szczypiorek
bulion 1 l
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Zrobić zasmażkę z mąki i masła i wlać rosół, doprawić. Następnie wsypać wcześniej starty ser i mieszać do rozpuszczenia. Żółtko roztrzepujemy ze śmietana i wlewamy do zupy cały czas mieszając. Podawać z grzankami (chleb kroimy na kawałki, smarujemy masłem i zapiekamy na rumiany kolor w piekarniku) i posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak