Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
papryka 4 szt
łodyga selera naciowego 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
mielone mięso 50 dag
przecier pomidorowy 50 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Ryż gotować przez 10 minut na dużym ogniu. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Z papryki odciąć wierchy, usunąć nasiona i resztki przegród, paprykę ustawić w płaskie aluminiowej formie. Seler, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Olej rozgrzać na patelni i poddusić na nim seler z cebulą i czosnkiem, dodać mięso, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, kminkiem i oregano. Smażyć trochę, dodać połowę przecieru pomidorowego, ryż i posiekaną pietruszkę, wymieszać. Papryki napełnić farszem i polać z wierzchu przecierem. Piec 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 06.11.2010 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak