Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z indyka w ogródku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotka 2 szt
sherry 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
miód 1 łyżka
olej arachidowy 4 łyżki
por 2 szt
marchew 1 szt
rosół z kury 150 ml
jogurt 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z indyka w ogródku

Szalotki pokroić w bardzo drobną kostkę i wymieszać z sherry, sosem sojowym, miodem, pieprzem oraz 1 łyżką oleju arachidowego. W marynacie zanurzyć filety i zostawić na godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Filety usmażyć na rozgrzanym oleju, następnie piec przez 40 minut, podlewając olejem. Pory pokroić w talarki, a cukinię na duże kawałki, paprykę podzielić na ćwiartki. Całe marchewki dodać do mięsa, podlać połową rosołu i piec jeszcze 10 minut. Dodać resztę warzyw, wlać pozostały rosół i piec kolejne 10 minut. Filety wyjąć i obłożyć je warzywami. Tłuszcz z pieczenia rozprowadzić jogurtem i podać oddzielnie jako sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 05.11.2010 02:34
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak