Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z Bobu i Fety

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
ser feta 1 opak.
bazylia świeża do smaku
oliwa do smaku
sok z limonki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z Bobu i Fety

1. Gotujemy bob w osolonej wodzie, odcedzamy i hartujemy w zimnej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania. Nie wolno nam rozgotować bobu bo się rozpadnie w sałatce. Lepiej żeby był trochę al dente niżeli za miękki. Jeśli mamy młody bob nie trzeba obierać, jeśli jednak mamy normalny należny wyłuskać z szarych łupinek.

2. Fete kroimy w kostkę. W naczyniu do serwowania, łączymy składniki. Posypujemy podarta bazylia. Osobno łączymy oliwę z sokiem z limonki, sola i pieprzem i polewamy sałatkę na samym końcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak