Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety Z Ryby Z Marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Płaty rybne 3 sztuki
marchew
bułka czerstwa
jajko 2 sztuki
Kucharek SMAK WIOSNY
sól
mąka ziemniaczna
ziemniaki ugotowane
oliwa
mleko 3,2% 150 ml
kostka warzywna

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety Z Ryby Z Marchewką

Ryby myjemy.Mielimy przez maszynkę,razem z Cebulą i marchewką.Do zmielonej masy dodajemy 2 jajka,bułkę tartą oraz przyprawy.Wyrabiamy 2 min dodajemy bułkę czerstwą wcześniej namoczoną w mleku.Wyrabiamy porządnie masę ok 15 min.Następnie robimy pulpeciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.Następnie bierzemy garnek lejemy do niego wody,dodajemy kostkę warzywną.Dajemy tam usmażone pulpeciki i gotujemy ok 10 min.Następnie dodajemy przecier pomidorowy,podbijamy mąka i gotowe;) Podajemy z ziemniaczkami polane sosikiem:)
( mi z 3 średnich płat ryby wychodzi przeważnie od 10 do 12 pulpetów średniej wielkości , tak jak widać na zdjęciach)
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.05.2013 11:52
Fantastyczne
Norbert1 14.12.2011 14:52
noo pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak