Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z fasolą i mięsem mielonym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

placki do tortilli 6 sztuk
mięso mielone wołowe 1/2 kilogram
fasola czerwona 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 puszka
żółty ser 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z fasolą i mięsem mielonym

Podsmażamy mięso mielone na patelni oprószając sola i pieprzem, nastepnie gdy już sie zetnie wsypujemy puszkę kukurydzy i fasoli czerwonej, mieszamy, wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy około 20 minut.
Następnie nadziewamy placki tortilli farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem żółtum i zapiekamy około 15 minut, aż się ser zacznie topić, pycha!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 18.06.2012 23:02
dobre
angelika14 09.03.2012 17:59
Prosta i smaczna.
jolita 25.04.2011 11:40
mniam
Magda60 22.04.2011 07:47
dobre
banditka 08.09.2010 11:07
Polecam na meksykańskie party :)
Izabela/bella81 08.09.2010 10:52
Trzeba będzie spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak