Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepki na mleku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
młoda kalarepka 200 g
włoszczyzna 200 g
mąka 30 g
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepki na mleku

Warzywa i starta na grubych oczkach kalarepkę, zalać wodą i ugotować. Gdy warzywa będą miękkie wyjąć (można wykorzystać do sałatki jarzynowej). Resztę zaprawić mąką zagotować i odstawić, Do zupy wlać, mieszając, przegotowane mleko. Podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami lub kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alicjaja 25.09.2010 12:53
;))
alicjaja 25.09.2010 12:53
;))
aginaa 24.09.2010 14:46
super
alicjaja 23.09.2010 21:37
Inaczej!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak