Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej
żeberka wieprzowe
3 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
seler
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas na żeberkach

Żeberka zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem. Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia. Warzywa umyj, obierz i pokrój. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw solą i pieprzem według uznania. Podawaj z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak