Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ala JA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
żółtko surowe 1 szt
oliwa 1-2 łyżki
cebula biała 1-2 szt
ogórek konserwowy 5-6 szt
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ala JA

Do tatara najlepsze mięsko to oczywiście polędwica, jednak jeżeli weżmiemy coś mniej wykwintnego to też będzie dobrze. Ważne, aby mięso było świeże, nie stało na słońcu!! Wołowinkę mielimy (najlepiej trzykrotnie). Jajko sparzamy, dzięki temu nie będzie ryzyka zatrucia salmonellą. Zmielone mięsko mieszamy z żółtkiem, oliwą, maggi, przyprawami. Uganitamy aż masa będzie jedwabiście miękka. Oczywiście doprawiamy wszystko do smaku. Jeżeli tatar ma postać więcej niż dzień darujmy sobie żółtko - lepiej nie ryzykować zatrucia. Cebulkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Układamy na owalnym półmisku:
Mięso na środku, a cebulę i ogórki dookoła.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.07.2011 08:59
super
Justyna Jussstiii 30.07.2011 08:45
super
jogobella231
jogobella231 19.04.2011 09:18
super
jogobella231
jogobella231 19.04.2011 09:18
super
aacaac 17.04.2011 09:52
ciekawe
aacaac 17.04.2011 09:52
ciekawe
aacaac 17.04.2011 09:52
ciekawe
aacaac 17.04.2011 09:52
ciekawe
Ewelina47 03.04.2011 22:06
nie lubię tatara niestety
Izabela/bella81 23.09.2010 17:59
uwielbiam tatar:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak