Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowo-owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

10 dag rodzynków
25 dag suszonych gruszek
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
cukier
ryż 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowo-owocowa

Ryż ugotuj. Rodzynki sparz wrzątkiem na cedzaku. Gruszki zalej litrem wody i gotuj tak długo, aż zmiękną. Po ugotowaniu gruszki wyjmij, kompot osłódź do smaku, wsyp 1/2 łyżeczki cynamonu i rodzynki. Gotową zupą zalej porozkładany na talerzach ryż

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak