Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z ryżem w sosie śmietanowo-koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
cebula 1
śmietany kremówki 1 szklanka
koperek
sól, pieprz do smaku
bulion 0,5 szkl
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z ryżem w sosie śmietanowo-koperkowym

Filety z kurczaka gotujemy, aż będą miękkie. Ryż przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na rumiany kolor na bulionie. Następnie do bulionu dodajemy połowę śmietanki. Z drugiej połowy ubijamy pianę i mieszamy z koperkiem, po czym również dodajemy do bulionu. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku. Ugotowane filety kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy wszystko do sosu śmietanowo-koperkowego. Trzymamy na ogniu jeszcze ok 2 min, żeby wszystko ładnie się zmieszało. Tak przygotowane filety podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak