Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Donatki z serkiem homogenizowanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szklanki mąki
szklanka ciepłego mleka
czubata łyżka stołowa cukru
1 łyżeczka spirytusu
łyżeczka masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 torebka cukru waniliowego
szczypta soli
cukier puder
olej do smażenia
serek homogenizowany 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Donatki z serkiem homogenizowanym

Mąkę, podgrzane mleko, cukier, masło, jajko, spirytus oraz serek - wymieszaj w misce, dodaj proszek do pieczenia i cukier waniliowy i mieszaj dalej, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Olej rozgrzej w głębokiej patelni, w takiej ilości, aby ciastka swobodnie się unosiły. Otrzymane ciasto wlej do dozownika do formowania donatek . Następnie z dozownika formuj donatki bezpośrednio do patelni. Smażyć należy, aż do uzyskania z każdej strony donatek koloru jasno brązowego. Na koniec po wyjęciu posyp je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak