Czeburieki-kuchnia tatarska

Czeburieki-kuchnia tatarska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kilograma
  • drożdże świeże

    3 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
  • baranina

    1/2 kilograma
  • czosnek

    1-2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże zalewamy ciepłą woda i łyżeczką cukru. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut aż wyrośnie rozczyn, potem wsypujmy mąkę, jajko, mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. mięso siekamy z cebulką, czosnkiem, przyprawami, wlewamy trochę wody, wyrabiamy.
Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na grubość około ½ cm, wykrawamy spore krążki talerzem, nakładamy farsz i zalepiamy jak pierogi. Kłaść należy na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać można z sosami. Przysmak krymski!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

25.04.2012 08:13
pycha!;D

angelika14

09.01.2012 18:24
Całkiem fajny przepis i nazwa

Misia90

03.08.2011 09:07
fajne

Misiakova

04.02.2011 11:21
zgadzam się fajny :)

Koper

14.12.2010 11:14
Całkiem fajny przepis

IZABELA29

01.07.2010 12:49
ciekawa nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat