Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku tradycyjnie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonej ryby 2 filety
marchewek 5
pietruszki 2
cebule 2
wody letniej 3/4 szklanki
koncentratu pomidorowego 120 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku tradycyjnie

Filety z ryby delikatnie solimy i smażymy. Marchewkę i pietruszkę musimy zetrzeć na tarce, po czym podsmażamy je na patelnie. Po kilku minutach zalewamy połową wody i chwilę dusimy. Cebulę
kroimy w półkrążki, rumienimy na patelni i dodajemy do marchewki i pietruszki. Zalewamy resztą wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku
i znów dusimy. Usmażoną rybę dzielimy na mniejsze kawałki i mieszamy z przygotowanym wcześniej farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 22.12.2012 21:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak