Sałatka Ryżowa

Sałatka Ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1/2 szklanki
  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1 szt
  • ananas

    1/2 puszki
  • ser żółty

    200 g
  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Gotujemy ryz wg zaleceń na opakowaniu, wysypujemy z woreczka i studzimy na sitku aby odparowała woda.

2. Gotujemy lub grillujemy pierś kurczaka, następnie po ostudzeniu kroimy w cząstki.

3. Ananas i ser kroimy w kosteczkę . Wielkość powinna być mniej więcej odpowiadająca wielkości ziarna kukurydzy zatem ok 0.5 cm

4. Wszystkie składniki mieszamy z odcedzona kukurydza i dodajemy majonez, musztardę i przyprawy do smaku. Sałatka powinna troszkę postać, żeby przeszła wszystkimi smakami. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

26.09.2010 15:46
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat