Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRUSKAWKOWA PYCHOTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mąka 700 g
cukier 200 g
jaja 2
budyń wiśniowy 2
mleko 125 ml
proszek do pieczenia łyżeczka
truskawki świeże 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: TRUSKAWKOWA PYCHOTKA

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, cukier i posiekaj z mąką. Dodaj jajka i wyrób ciasto. Ciasto podziel na dwie równe części. Owiń w folię i włóż na 15 minut do lodówki. Ugotuj budynie według przepisu na opakowaniu. Opłucz i odszypułkuj truskawki. Mniejsze przekrój na pół, większe na cztery części. Wyjmij ciasto z lodówki. Rozwałkuj na dwa placki. Dużą prostokątną formę posmaruj Kasią i wyłóż papierem do pieczenia. Pierwszy placek przenieś do formy. Na nim ułóż truskawki, a na truskawki wylej przestudzone budynie. Nakryj drugim plackiem. Wierzch placka nakłuj widelcem. Piecz ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 220st C. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem. Truskawki można zastąpić innymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 02.06.2012 09:00
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak