Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z jajek po mojemu

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
jajko 2
szklanka pieczarek w zalewie naturalnej
kopiasta łyżka posiekanego koperku
sól
jajko ugotowane na twardo 8

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z jajek po mojemu

Odsączone pieczarki i jaja ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smazymy drobno posiekana cebulę aż się zeszkli. Składniki łaczymy, dodajemy jajka, koperek, przyprawy, wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy 8 zgrabnych kotlecików, panierujemy, dociskając by bułka dobrze przylegała do masy, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Najelepiej spożywać gorące prosto z patelni:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalka1 21.07.2011 17:13
pycha
iga2 10.12.2010 13:14
pycha
Magdalena80 31.10.2010 22:55
bardzo dobre!
kotlet 25.09.2010 08:59
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak