Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

350 g masła
350 g cukru
8 jajek
1 łyzka cynamonu
250 g mąki
50 g mąki ziemniaczanej
300 g zmielonych orzechów laskowych
tarta butka do oproszenia formy
rum 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: babka

Masło utrzeć ze cukru na pulchną masę, dodać po jednym żółtka, następnie cynamon oraz rum i dobrze wymieszać.
Mąkę wymieszać z mąką ziemnia­czaną i orzechami. Formę wysma­rować tłuszczem, oprószyć tartą bułką i odstawić w chłodne miejsce.Z białek i soli ubić sztywną pianę, dodawać stopniowo cukru i dalej ubijać. Delikatnie dodać mąkę z orzechami oraz masę z masła i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.03.2012 23:05
dobre ciacho...
teresa18 03.02.2012 17:09
świetna
IKrakowianka 02.02.2012 23:34
uwielbiam :)
RenataZ-et 24.01.2012 15:20
pyszne ciasto
RenataZ-et 24.01.2012 15:20
pyszne ciasto
Margo1 14.06.2011 21:16
pyszna jak widac
Margo1 14.06.2011 21:16
pyszna jak widac
accee 09.02.2011 00:02
Bardzo dobre
Agnieszka191 27.09.2010 22:19
Wszystko co słodkie jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak