Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki na piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 0.5 kg
piwa szklanka
mleko 0.5 szklanki
cukru 0.5 szklanki
masła 0.5 kostki
drożdży 10 dag
żółtek 8
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki na piwie

piwo i mleko podgrzac do gorąca w osobnych naczyniach. jajka utrzec z cukrem i masłem. Drożdże pokruszyc razem z mąką, nastepnie dodac do utartych jajek. Dolewac pomału piwa i mleka. Po dokładnym zmieszaniu formujemy pączki, gdy ciasto wyrosnie, to wrzucamy je do głębokiego tuszczu i smażymy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 24.01.2013 15:53
U mnie pączki, faworki czy oponki zawsze się smaży na stopionym sadle gęsim - najzdrowsze, jednak wiem, że nie każdy ma do niego dostęp i to w tak dużej ilości. Mama mojego chłopaka smaży pączki na oleju (ale ten się dość szybko pali)
Klausia 24.01.2013 09:10
No to mam ochotę zrobić pączki z Twojego przepisu :D Powiedz mi tylko na jakim tłuszczu smażyłaś te pączki :D Bo albo ja ślepa albo Ci umknęło :D
misia53 15.09.2012 22:08
bardzo ciekawy przepis , będę chciała spróbować . tak myslę ,że chyba z powodu piwa dawka drożdzy jest podwójna
sunnymood 14.11.2011 10:54
hmm... piwnych pączków to chyba jeszcze nie jadłam:)
Sylwia56
Sylwia56 07.10.2011 18:37
o fajne
Zoso 10.05.2011 21:31
Jestem ciekaw czy różni się smakiem od zwykłego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak