Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 20 dag
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
cukier puder 3/4 szklanki
masło lub margaryna 1 sztuka
banan 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać rozdrobnione banany. Wszystko dokładnie wymieszać. Galaretkę cytrynową rozpuścić w pół szklanki wody i ciepłą wlać do wyrobionej wcześniej masy i jeszcze raz dobrze wymieszać. Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty( żeby nie wypływały można je wcześniej namoczyć troszeczkę w galaretce), później nałożyć masę bananową na biszkopty i jak masa stężeje na sam wierzch wylać drugą galaretkę( można ją po stężeniu ozdobić np. bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bocja 08.10.2010 07:29
Jadłam, pyszny jest ten bananowiec.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak