Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta z jabłuszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty kiszonej 0,5 kg
cebula 1
jabłka 2
sól, pieprz
plastry boczku lub szynki (ewentualnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta z jabłuszkiem

Cebulę i jabłka pokroić w plastry. Cebulę rumienimy na patelni i dodajemy jabłka. kapustę odciskamy z soku i wrzucamy także na patelnie. Wszystko razem dusimy ok 40 min. Aby nadać innego smaku potrawie, możemy poukładać na niej plasterki boczku, ewentualnie szynki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak