Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjny biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 szkalneczki maki pszennej
1 szkalneczka kartoflanki
6 jajeczek
2 szklaneczki cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
proszek do pieczenia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjny biszkopt

białka ubic z cukrem na sztywna piane i dodać żółtka po ubiciu dodać przesiana mąkę pszenną i kartoflankę i cukrem waniliowym z proszkiem do pieczenia wszystko wymieszać wylac na małą forme piec 45min w 180stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 02.05.2012 20:41
super
RenataZ-et 27.01.2012 22:12
super
IKrakowianka 21.01.2012 19:30
uwielbiam biszkopt
Agnieszka191 17.10.2010 23:37
Niezły :) lubie słodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak