Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zapiekana z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fenkuł 1
brokuł 2
jajko 2
szynka 20 dag
sera 20 dag
śmietana 30% 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
cebule 2
pieczarki 20 dag
starta gałka muszkatołowa, sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zapiekana z warzywami

Fenkuł oczyścić i pokroić na paski, brokuły porozdzielać na róże grzyby, szynkę i cebulę pokroić w kostkę.
Warzywa i szynkę smażyć na patelni. Po wystudzeniu, mleko wymieszać ze śmietaną i jajkami, przyprawić solą, pieprzem, gałka muszkatołową. Warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy doprawionym mlekiem, posypujemy serem i zapiekamy ok 30 min. (160 stopni).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak