Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jebłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 32 łyżki
cukru 18 łyżek
jajek 5
proszku do pieczenia 3 łyżeczki
śmietany 3 łyżki
jabłek 7
kostka margaryny

Przepis i sposób przygotowania na: jebłecznik

Margaryne rozpuscic, gdy jest zimna dodajemy do niej połowe cukru, wszystkie jajka, mąke, proszek i śmietane. Jabłka kroimy w kostke i przesmazamy z połową cukru. Połowe ciasta wylewamy na wysmarowana blaszke, na to układamy jabłka, zalewamy resztą ciasta. Pieczemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak