Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki kakaowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna (w temp. pokojowej) 250 g
cukru pudru 3/4 szkl
cukier wanilinowy 1
żółtko jajek 1
harbatników 2,5 paczki
kakao 3-4 łyżeczki
wiórki kokosowe 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki kakaowe

Cukier puder, cukier wanilinowy, żółtko, kakao i margarynę ucieramy na gładką masę. Do masy wrzucamy pokruszone na drobne kawałki herbatniki, rodzynki, orzechy i migdały. Z masy formujemy kulki ( u mnie o średnicy ok 3 cm ) i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.09.2010 11:52
kulki kakaowe to mój przysmak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak