Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos/ krem grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybów leśnych 1/4 kg
cebula 1
śmietany 18% 250 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos/ krem grzybowy

Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok 15 minut. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni. Dodajemy grzyby i wszystko chwilę smażymy. Na koniec dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 26.03.2013 22:58
Moja mama co roku latem robi takie sosiki, są przepyszne
PaniMISIOWA 08.09.2011 10:24
Masz mój głos! Szkoda, że nie mogę aktualnie jeść grzybów...
kotlet 26.09.2010 11:51
super kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak