Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z Mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 g
mięso mielone wołowe 400 g
wędzony boczek 4 plastry
pieczarki 5 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
śmietana 12% 200-250 ml
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
sól i pieprz 1 szczypta
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z Mięsem

Na dużej patelni rozgrzać olej lub oliwę, podsmażyć pokrojoną cebulę, następnie dodać pokrojone na paseczki boczek, paprykę i pieczarki, smażyć chwilę. Dodać posiekany czosnek i zamieszać, uważając by się nie przypalił. Wrzucić mięso mielone i smażyć, co jakiś czas mieszając, aż będzie zupełnie dobre. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zdjąć z ognia i dolać śmietankę (ilościowo wedle uznania).
W tak zwanym międzyczasie ugotować al dente makaron, odcedzić, NIE przelewać zimną wodą i od razu połączyć z sosem mięsnym. Sprawnie wymieszać i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak