Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z indyka w sosie curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
jajko 1 szt
indyk 300 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z indyka w sosie curry

Wszystkie składniki dobrze wymieszać a nawet przemielić w robocie
zagotować wodę z kostką bulionową
Z mięsa robić spore kulki i od razu wrzucać na wrzątek.. gotować ok 5-7 minut

sos curry;

pól cebuli drobno posiekać, zalać odtłuszczonym mlekiem ok 3/4 szkl
i zagotować, dodać 2 łyżeczki przyprawy curry i 3 łyżeczki mąki kukurydzianej rozrobionej w 1/4 szkl mleka.. ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotować .. włożyc do sosu ugotowane wcześniej pulpety .. zgasić ogień i przykryć na kilka minut pokrywką
Pulpety z sosem podawać z marchewką lub surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 21.06.2012 09:32
super
Sarenka 17.02.2011 16:58
I pewnie tak smakuje...:)
Koper 12.11.2010 10:02
mmmm, wygląda rewelacyjnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak