Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza Margerita

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składnki ciasta:3 dag drozdzy, łyzeczka soli, 50 dag maki, 300 ml letniej wody

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Margerita

Drozdze zalac 250 ml letniej wody, w reszcie wody rozpuścic sól. Make wsypac do naczynia dodac ropuszczone drozdze i wode z sola. Ciasto wyrabiac mikserem,az bedzie miekkie ,a nastepnie jeszcze 5 min wyrabiac rekoma. Podzielic na 2 czesci i uformowac kule. Ciasto posypac maka nakryc ściereczką i odstawic na 3 godz. w cieple miejsce.
Pomidory odsaczyc z zalewy i rozdrobnic ,mozzarelle pokroic w plasterki. Bazylie umyc i posiekac.
Kule ciasta rozwałkowac, forme o sr. 32 cm posmarowac oliwa. Nałozyc ciasto ,rozsmarowac pomidory ,posypac sola i rozłożyc mozzarelle.
Picce piec 15 -25 min w temp. 250 stopni.
Wyjac posypac bazylia i skropic oliwa,
W ten sam sposób przygotowac druga picce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 12.09.2011 18:52
uwielbiam
kotlet 26.09.2010 22:33
próbowałem bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak