Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
masło 10 dag
cukier 1 łyzka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
śmietana 3/4 szkl
cukier 1/3 szkl
jaja 2 szt
aromat waniliowy
cynamon szczypta
jabłko winne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa

Z mąki, masła, cukru i cukru waniliowego zagnieść szybko ciasto kruche i włożyc do lodówki an pół godziny. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Śmietanę, jaja, cukier, aromat i cynamon wymieszać trzepaczką. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej blaszki do tarty. Ponakłówać widelcem i podpiec w piekarniku przez ok 15 min. Na ciasto wyłożyć jabłka i polać sosem śmietanowym. Piec ok 50 min w 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 29.08.2011 09:59
pięknie wygląda!
banditka 18.05.2011 08:16
sliczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak