Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonka z ziemniaków i kiełbasy

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
boczek wędzony
kiełpasa
cebula
czosnek
tłuszcz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Majeranek suszony Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonka z ziemniaków i kiełbasy

Dno garnka smarujemy tłuszczem i wykładamy liśćmi kapusty, Układamy na przemian warstwami: boczek, cebulę, kiełbasę i ziemniaki (obrane i pokrojone w plasterki). Ziemniaki posypujemy sola pieprzem i ziołami. Dodajemy utarty z sola czosnek. Warstwy powtarzamy. Przykrywamy liśćmi kapusty zamykamy i pieczemy ok 1.5 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 23.03.2011 12:44
smaczne
alicjaja 25.09.2010 12:48
dzięki
alicjaja 25.09.2010 12:48
dzięki
alicjaja 23.09.2010 21:27
I pożywne
aginaa 23.09.2010 09:14
pycha
tomcio 22.09.2010 23:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak