Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szkockie jajko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
bułka tarta pikantna
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Szkockie jajko

Mięso wyrabiamy z jajkiem i przyprawą Prymat jak do kotletów mielonych. Jajko gotujemy 8 min i obieramy z łupinek. Potem jajko przekrajamy na pół. Bierzemy mięso mielone i oblepiamy ją szczelnie połówkę jajka. Całość obtaczamy w bułce i smażymy na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 03.07.2012 23:23
Palce lizać.
Kopiko1983 01.12.2011 07:37
Świetnie wygląda! Mniam...
edyta44 14.09.2011 17:15
pycha
Adamorek 05.08.2011 10:56
dobre
jasiek 03.06.2011 14:33
mniam
Barbara/zuza22_85 13.04.2011 18:10
musze spróbować :)
kuklik 30.03.2011 08:36
super
edyta44 14.03.2011 08:58
fajna sprawa
Jolanta_P-S 01.03.2011 18:09
na Wielkanoc mozna przepis wykorzystać
jasiek 24.01.2011 10:32
fajne
Gosia32
Gosia32 16.01.2011 14:17
Super,zrobię to jutro:}
iknkirke 26.11.2010 09:32
fajne
ben-ka 15.11.2010 16:01
Muszę i ja wreszcie zrobić takie mielone zazwyczaj nadziewam czymś innym ale jajkiem jeszcze nie:)
Joanna108
Joanna108 07.11.2010 10:03
A ja robię takie malutkie z jajkami przepiórczymi w środku.
pacpaw 20.10.2010 10:28
ale i duże :o) Dla niektórych moich domowników jedna jajko do za dużo ;)
Grażyna13 20.10.2010 09:06
Ja tak robię z całymi jajkami- bardziej efektowne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak