Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga duszona

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 700 gram
pomidory 200 gr
jabłka 250 gr
białe wino 150 ml
natka pietruszki
cytryna 1 szt
mąka
olej
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panga duszona

Filety myjemy, osuszamy smarujemy sokiem z cytryny posypujemy solą i pieprzem odstawiamy do lodówki na 2 godz.jabłka kroimy, pomidory obieramy ze skórki. Filety obtaczamy w mące i smażymy. dokładamy jabłka i pomidory dolewamy wina i dusimy pod przykryciem 15 min. podajemy posypane natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alicjaja 25.09.2010 12:29
rybki są pycha
alicjaja 25.09.2010 12:29
rybki są pycha
alicjaja 23.09.2010 21:22
Dobra rybka
aginaa 23.09.2010 09:13
lubie rybke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak