Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty pekińskiej

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • suszonych śliwek

    10 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • majonez

    1/2 szklanki
  • śmietana

    2 łyżki
  • pietruszka

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • jabłko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce i warzywa umyć, osączyć. Wymieszać majonez ze śmietaną, dodać roztarty czosnek. Kapustę cienko poszatkować, w miarę krojenia dodawać do sosu. Śliwki wydrylować, pokroić w paski. Obrane jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę, połączyć wszystkie składniki, przyprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

07.05.2013 22:58
bardzo lubię takie surówki

Angelika10

02.01.2013 00:18
pyszna

rakow2

15.09.2011 16:24
smaczna robię bardzo często podobną

Dorota71

16.09.2010 13:41
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat