Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 30 dag
jajko 1 sztuka
suszonych śliwek 10 dag
czosnek 3 ząbki
majonez 1/2 szklanki
śmietana 2 łyżki
pietruszka do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Owoce i warzywa umyć, osączyć. Wymieszać majonez ze śmietaną, dodać roztarty czosnek. Kapustę cienko poszatkować, w miarę krojenia dodawać do sosu. Śliwki wydrylować, pokroić w paski. Obrane jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę, połączyć wszystkie składniki, przyprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.05.2013 22:58
bardzo lubię takie surówki
Angelika10 02.01.2013 00:18
pyszna
rakow2
rakow2 15.09.2011 16:24
smaczna robię bardzo często podobną
Dorota71 16.09.2010 13:41
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak