Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki duszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 grzybki z octu 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz 2 łyżki posiekanej natki
tłuszcz 1 łyżka
polędwiczki wieprzowe 1/2 kg
cebula 2 szt.
pomidor 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki duszone

Polędwiczkę pokrajać w skośne kawałki,oprószyć mąką i lekko obrumienić na tłuszczu.Przełożyc do rondla.Cebulkę posiekać,zrumienić na pozostałym tłuszczu i dodać do mięsa.Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Pomidory sparzyć ,zdjąć skórkę i pokroić w plastry, dodać do mięsa,pomieszać, oprószyć solą i pieprzem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15 min.Odstawić, wymieszać sos ze śmietaną, przyprawić do smaku i gotowe. Jako dodatek pasują do tego warzywa gotowane i surówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.04.2013 19:00
apetyczny obiad
anemon 30.10.2012 17:22
U Ciebie jak zwykle smaczne jedzenie pięknie podane.
Wafelek2601 27.09.2012 09:18
Super
ewaa 16.04.2012 12:59
pychota
IKrakowianka 25.10.2011 19:00
super obiad
Jolanta40 02.09.2011 09:22
smaczne
patusia 29.08.2011 02:27
apetyczne danie :)
marcia71 05.07.2011 12:01
uwielbiam bitki
Izabela/bella81 03.07.2011 21:49
świetne :)
kotlet 28.03.2011 23:39
rewelka
zuzanna6 28.03.2011 19:19
napewno pyszne,robię podobnie i są smaczne
ben-ka 04.01.2011 14:25
Tak podany obiadek każdy by z chęcią zjadł:)
Natalia/tubisiek 07.10.2010 07:28
bardzo ładnie podane! a samo danie wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak