Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
biała fasola 1 puszka
ogórków kiszonych 5 sztuk
cebula biała 2 sztuki
Czosnek suszony Prymat do smaku
przecier pomidorowy 1 opakowanie
mięsa mielonego 500 g
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
fasola 1 puszka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Przede wszystkim należy podsmażyć cebulę z mięsem mielonym, następnie wrzucić do garnka; resztę składników pokroić, również umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy, zalać wodą, dodać kostkę rosołowa, sól i pieprz do smaku i gotować aż składniki będą miękkie mieszając od czasu do czasu. Podawać posypane spora ilością startego sera złotego, jako pieczywo polecam świeże i chrupiące bagietki. Smacznego :))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.09.2013 09:05
bardzo smaczna
Angelika10 04.05.2013 02:23
super zupka
RenataZ-et 22.04.2013 21:07
super przyprawiona-to coś dla mnie
IKrakowianka 08.06.2012 21:58
świetna
rakow2
rakow2 14.09.2011 16:09
wolę polską
jasiek 20.02.2011 22:57
ja robię bez białej fasoli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak