Schabowy z serem

Schabowy z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    1 sztuka
  • mąka

    . .
  • żółtego sera

    1 plaster
  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • sól, pieprz

    do smaku
  • schab

    2 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu spryskujemy wodą i rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Ser pokroić w paski. Przygotowane plastry schabu panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Jedną stronę lekko opiekamy i przewracamy na drugą. Tę stronę opiekamy na rumiano. Przewracamy kotlet i układamy kratkę z pasków sera. Na przykrytej patelni smażymy do rozpuszczenia sera.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat