Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło do posmarowania
jajko 3 duże
mleko 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
pieprz, sól do smaku
wędlina . .
żółty ser . .
pomidor . .
pieczarki . .
ogórek konserwowy . .
ketchup . .
cebula . .
chleb 14 małe kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kanapki

Kromki chleba smarujemy cienko masłem. Składamy po dwie kromki wkładając do środka to co lubimy w kanapkach. Wszystko posypujemy tartym żółtym serem lub kładziemy plasterek sera. Jeśli trzeba obsypujemy pieprzem, solą, dodajemy cebulę. Kanapki składamy i panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Żółty ser jest niezbędnym składnikiem kanapki, ponieważ scala obie kromki chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sloneczko222 04.10.2010 21:51
Proste a jakie pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak