Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapusta i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
woda letnia 1 szklanka
jajko 1
szczypta soli
oliwa 1 lyzka
kapusta kiszona 30 dag
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
grzyby suszone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapusta i grzybami

Mąkę, wodę, jajko i szczypte soli wyrobic na ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać np. szklanką.
Grzyby zamoczyc w gorącej wodzie gdy zmiękna drobno je pokroić. Cebulę drobniutko pokroić i podsmażyć. Kapustę gotować aż będzie miękka. Następnie wycisnąć sok, i drobno ją pokroić. Grzyby kapustę i cebulę połączyć i razem podsmażyć z liśćmi laurowymi i doprawić. Przed nałozeniem farszu liscie usunąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.10.2010 09:35
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak