Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 kg
sól 30 gram
cebula 1 szt
ocet 1 szklanka
woda 4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Ziele angielskie całe Prymat po 5-10 ziarenek
Pieprz czarny mielony Prymat po 5-10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w occie

Oczyścić, umyć i pokroić grzyby oraz cebulę. Zagotować je w wodzie z solą po czym odcedzić.

Około 300ml wody zagotować z octem, zielem angielskim, pieprzem.

Nałożyć grzybki do słoików, zalać gorącą marynatą i szybko zakręcić.

Ja gdy zalewam gorącą marynatą i szybko zakręcam to nie zagotowuje ale nic nie zaszkodzi zagotować okolo 5 minutek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jacek Dorosz 08.10.2023 15:39
Ja jeszcze dodaje mielone do słoików
aga130982 23.05.2011 13:22
mniam
Karolcia12 01.02.2011 20:06
dzięki za przepis, muszę wypróbować, bo uwielbiam takie grzybki
marzencia2007 30.09.2010 09:59
Na początku po oczyszczeniu trzeba zagotować, a później już w słoikach zakręconych zagotować jeszcze raz ;)
Monika193
Monika193 25.09.2010 12:30
Marzenko a te grzybki na początku tylko zagotować czy gotować jakiś czas?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak