Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 szklanka
wody 1/2 szklanki
mąki ok 2 szklanek
jajek 2-3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
pieczarek 10 sztuk
cienkiej kiełbasy 15 dag
masła 1 łyżka
posiekanego szczypiorku 3 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z dodatkami

Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Odparować na patelni. Podsmażyć na maśle. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać. Ciasto musi być gęste. Dodać przygotowane pieczarki, kiełbasę i szczypiorek. Doprawić do smaku solą. Kłaść łyżką na patelnię małe placuszki i smażyć na rumiano. Podawać z sałatką pomidorową lub z ulubionym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 09.02.2011 06:38
Muszę wypróbować
Agnieszka172 21.01.2011 15:42
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak