domowe markizy

domowe markizy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • mielone migdały

    1/2 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • białka jaj

    3
  • cukier

    5 łyżek
  • kremówka

    150 ml
  • gorzka czekolada

    150 g
  • masło

    1 i 1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier puder wymieszać z migdałami i kakao. Białka ubić na sztywną pianę następnie dodać ok. 5 łyżek cukru. Do białek dodać cukier puder, migdały i kakao. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok. 15 minut w temp. 160 stopni. W międzyczasie można przygotować masę do przełożenia ciasteczek. Do rondelka wlać kremówkę i połamaną czekoladę. Całość podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Dodać masło i dokładnie wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Wystudzone ciasteczka smarować kremem i przykrywać drugim ciasteczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbysio

21.01.2011 22:30
super

rzenia15

20.01.2011 12:33
super przepis

Krzysztof42

26.12.2010 14:40
domowe najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat