Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po węgirsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po węgirsku

Udka umyć , osuszyć, grubsze kości wyluzować , lekko rozbić i naszpikować czosnkiem drobno pokrojonym. Natrzeć solą, pieprzem , papryką. Na oliwie obsmażyć udka , dodać pokrojoną paprykę w krążki, podsmażyć razem , podlać 60 ml rosołu warzywnego i dusić około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.10.2012 18:30
mmm fajny przepis;]
krysia50 02.04.2012 18:57
smaczne udka
aginaa 28.09.2010 17:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak