Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po śródziemnomorsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 4 plastry
cebula 4 sztuki
pomidory 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
filet z dorsza 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po śródziemnomorsku

Rybę dzielimy na porcje , skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę i boczek kroimy w kostkę i przysmażamy z czosnkiem na oleju. Do tartej bułki dodać łyżkę wody , sok z cytryny , przyprawę do ryb i pieprz do smaku . W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem układamy porcje ryby oprószone solą , smarujemy je masą z bułki, kładziemy warstwę boczku z cebulą , przykrywamy plasterkami pomidorów. . Zapiekamy 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 21.06.2013 14:05
Dorsz smaczna ryba , fajny przepis.
Goya 16.05.2012 20:30
mniam
aginaa 28.09.2010 17:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak