Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z serem i szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser tylżycki 30 dag
szynka 4 plastry
drożdże 2 dag
mąka 20 dag
oliwa 5 łyżek
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z serem i szynką

Do mąki dodajemy rozkruszone drożdże, jajko, oliwę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dolewamy trochę wody, wyrabiamy ciasto, odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wykładamy do wysmarowanej masłem formy, przykrywamy plastrami szynki, na których układamy plasterki sera. Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku. Podajemy z sosem grzybowym lub pomidorowym i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.07.2013 14:22
pyszny placek
Andysz 25.10.2012 18:31
fajny ten placuszek;]
Kate131 29.12.2011 09:57
fajne
Krystyna33 07.12.2010 15:44
pyszne
aginaa 28.09.2010 17:53
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak